Chocolade tempereren

Tempereermachines voor automatisch smelten en tempereren

Smeltketels of tempereerketels voor industriële verwerking van couverture

Smeltketels en tempereerketels van Mol d’Art worden wereldwijd gebruikt bij de industriële verwerking van couverture.  De grootste tempereerketel uit het assortiment kan tot 500 kg chocolade automatisch smelten en tempereren.

Uitgekiende technologie

De dubbele roestvrij stalen mantel, de warmtegeleidende eigenschappen van de gebruikte materialen en het gesloten watercircuit staan garant voor een continue perfecte temperatuurregeling over de volledige binnenoppervlakte van de tempereerketel.  Samen met de automatische mengarm vormt ze de basis voor een perfect getempereerde of voorgekristalliseerde couverture.  De combinatie van de technologie van Mol d’Art met het vakmanschap van de meester- chocolatier staat garant voor een smaakvol en glanzend eindproduct. 

Gegarandeerde continuïteit

De smeltketel is eenvoudig te gebruiken en vraagt weinig onderhoud.  Zo wordt een ononderbroken gegarandeerde productiecapaciteit van vloeibare, getempereerde chocolade gegarandeerd.  In ateliers waar de productie in grote mate is geautomatiseerd, kan de tempereermachine met een extra chocoladepomp worden ingezet voor de constante bevoorrading van een vormenvulmachine. 

Bedrijfszekerheid op industrieel niveau

Elke smeltketel van Mol d’Art voldoet aan de strengste normen op het vlak van hygiëne en veiligheid.  Het ontwerp en de uitvoering zijn volledig afgestemd op het gebruik in grote industriële chocoladeateliers.  De smeltketel is makkelijk schoon te houden en vraagt nagenoeg geen onderhoud.  Voor de bouw wordt enkel hoogwaardig roestvrij staal gebruikt.  De buitenwand, de binnenwand en het roerwerk zijn parelgestraald.  De tempereerketel kan door de regelbare hoogte van het onderstel makkelijk waterpas worden gezet.  Een krachtige geluidsarme elektromotor onderaan de ketel drijft het roerwerk in de smeltketel aan.