Overtrekken van vullingen met een laagje chocolade

Enroberen

Enroberen is het overtrekken van vullingen met een laagje chocolade. Verschillende vullingen komen hiervoor in aanmerking.

Enroberen of het overtrekken gebeurt nog vaak handmatig door onderdompeling van de vulling in een bad van getempereerde chocolade. Een automatische enrobeuse klaaart deze klus sneller en nauwkeuriger. Bijkomend voordeel is een betere hygiëne en en het dat de getempereerde chocolade zuiver blijft omdat hij niet gedurig in contact komt met de vullingen.

Omdat het debiet van de enrobeuse stabiel en regelbaar is, kan de dikte van de chocoladelaag haarfijn worden bepaald. Een automatische enrobeuse transporteert de overtrokken vullingen vervolgens automatisch op dun perkamentpapier naar een koelplaat  of naar een draaitafel met cacaopoeder of chocoladeschilfers.

De enrobeuse van Mol d’Art vindt in elk atelier makkelijk een plaats en kan eenvoudig worden gekoppeld aan een automatische tempereermachine, een gietmachine of een koeltunnel.

Ontvang onze nieuwsbrief!