Doordachte oplossingen voor het chocoladebedrijf

Toepassingen

Chocolade is een delicate grondstof die tijdens de verwerking met de grootste zorg moet worden behandeld.  Dat is het uitgangspunt bij het ontwikkelen van een machine in de ateliers van Mol d’Art.

Wereldwijd doen chocolatiers en chocoladeverwerkende bedrijven beroep op de kennis, ervaring en technologie van Mol d’Art om hun klanten perfect afgewerkte chocoladeproducten te kunnen bezorgen.

 

Machines en producten van Mol d’Art worden gebruikt bij:

Smelten, tempereren en gieten

Omgevingsfactoren beïnvloeden de kwaliteit van couverture Lucht,  licht  en  temperatuur  kunnen  de  eigenschappen  van  couverture tijdens  het  verwerken  negatief beïnvloeden.  Met deze wetenschap wordt elk  van  onze  machines  bedacht,  getekend,  ontworpen  en  geproduceerd. Want uw perfecte praline is onze grootste zorg.  Kwaliteitslabel Chocolade  smelten,  gieten,  tempereren  en  vormen  tot  een  afgewerkt kwaliteitsproduct,  vraagt  kennis,  ervaring  […]

Overtrekken van gekoelde vullingen

Een overtrekmachine of enrobeuse automatiseert het overgieten van truffels, praline’s of gekoelde vullingen met een laagje chocolade.  Hoge productiviteit en perfecte afwerking Het ambachtelijk manueel overtrekken van pralines, koekjes, biscuits, marsepijnblokjes of gekoelde vullingen met vloeibare couverture, is een tijdrovend karwei.  De overtrekmachine van Mol d’Art voert de productiecapaciteit van het atelier gevoelig op zonder […]

Automatisch vormen vullen en afstrijken

De vormenvulmachine automatiseert het vullen en afstrijken van polycarbonaatvormen.  De machine wordt gebruikt in combinatie met een mouleer & tempereermachine voor 50 kg chocolade (ref. 9002). Betaalbare efficiëntie Met de ontwikkeling van de automatische vormenvulmachine, speelt Mol d’Art perfect in op de behoefte tot automatisatie in kleine- en middelgrote chocolade ateliers.  Met de vormenvulmachine kunnen […]

Verschilferen in verschillende vormen en diktes

Chocoladeschilfers zijn een veel gebruikte versiering op taarten en gebak en worden vaak gebruikt voor de afwerking van chocoladetruffels.  De manuele productie ervan is tijdrovend en omslachtig. Volledig geautomatiseerd Met de schilfermachine van Mol d’Art kunnen chocoladeschilfers automatisch worden geproduceerd.  Dat is veel veiliger, hygiënischer en productiever dan de manuele productie van chocoladeschilfers.  De geautmatiseerde […]

Koelen van pralines en pralinevullingen

De standaard koeltunnel bestaat uit vijf delen en is 11,2 meter lang.  De machine is eenvoudig te bedienen vanop een centraal bedieningspaneel.  Een transportband voert de te koelen producten door een tunnel waarin de temperatuur geleidelijk daalt.  De temperatuur in de tunnel en de snelheid van de transportband zijn traploos regelbaar. Meer weten? Hier lees je […]


Ontvang onze nieuwsbrief!