Stabiele temperatuur

De stabiliteit van de temperatuur en de nauwkeurigheid van de thermostaat zijn bepalend voor de kwaliteit van het tempereerproces.

Nauwkeurige meting

Een warmtesensor in de smeltketel stuurt informatie over de temperatuur van de chocolade naar een digitale thermostaat.  Die vergelijkt de actuele temperatuur met de gewenste temperatuur.  Op basis van het verschil tussen beiden, wordt leidingwater door speciale verwarmingselementen op de juiste temperatuur gebracht en gelijkmatig in de hele dubbele wand van de tempereerketel verdeeld. 

Laag energieverbruik

In combinatie met het stevige roerwerk dat 15 omwentelingen per minuut maakt, gebeurt het smelten en voorkristalliseren (tempereren) van grote hoeveelheden chocolade automatisch, snel en efficiënt.  De omstandigheden waarin dit proces gebeurt, zijn optimaal voor het behoud van de kwaliteit van de gebruikte chocolade.  Extra isolatie in de buitenmantel zorgt ervoor dat de opgewekte warmte maximaal wordt benut en houdt het totale energieverbruik van de smeltketel laag.